Disclaimer

Algemene Voorwaarden

WKA Gegevens

Home Over ons Partners Duurzaamheid Hout & Architectuur 50 Minutes Projecten Contact
Home FSC

T: 078-6999621 | M: 06-13510158

Kantoor: Ohmweg 57H - 2952 BD - Alblasserdam
Werkplaats: Amperestraat 36 - 2952 AA -  Alblasserdam

E: info@aphoutconstructies.nl

T: 078-6999621 M: 06-13510158

APHout-brochure-web.pdf

Duurzame houten villa

Het ontwerp, vindt zijn oorsprong in de ontwikkeling van het ‘concepthouse prototype’ als samenwerking tussen de academische wereld en de partners uit de bouwpraktijk. Gezamenlijk ‘ het consortium’. Zij hebben gedurende 2 jaar een innovatief bouwconcept voor de Nederlandse woningmarkt ontwikkeld, naar aanleiding van ENERGIE, milieu en bouwtechnische vraagstukken. Hiermee werd letterlijk geanticipeerd op de wettelijke eis voor een EPC van 0,0 in 2020.


Het ontwerp dat voor dit project is ontwikkeld, wordt voor zover mogelijk een afgeleide van dit prototype. Om een paar voorbeelden te noemen: houtconstructie met een max. overspanning van 7,2 meter, aansluitingen tussen de constructie-onderdelen als plug and play (hergebruik mogelijk), vloerverwarming in houten syteemvloer, flexibele scheidingswanden met geintergreerde electraleidingen en de mogelijkheid van ZONNEPANELEN.


De indeling heeft een eenvoudige opzet ( begane grond, 1e verdieping en zolderruimte), maar heeft verschillende architectonische karakteristieken. Zo heeft het ontwerp ruimtelijke kwaliteit in de vorm van een schuin oplopende dakvloer (solarpannels) aan de achterkant van de woning. Dit in combinatie met grote glasvlakken, grenzend aan de tuin. Verhogen van ruimten geeft kwaliteit aan de leefruimte en wordt qua matriaal gecombineerd met houten plafond in het zicht. De ruimten van zitkamer, eetkamer en keuken zijn licht gearticuleerd en lopen in elkaar over. Twee SLAAPKAMERS krijgen de schuine kleine ruimten boven van de zolder tot hun beschikking. Ook hier verhoging van ruimte t.o.v. standaard oplossingen. Doorkijk van slaap-werkkamer (boven entree) naar keuken is mogelijk. De ruime hal en trap zijn niet omsloten door slaapkamers, maar liggen aan de gevel. Via de trap is uitzicht naar buiten mogelijk en veranderen al lopen de gezichtspunten door bordessen toe te passen. Daarnaast biedt de indeling mogelijkheden tot flexibiliteit. Keuken en zitkamer kunnen wisselen. berging-garage kan worden getransformeerd tot werkkamer/studio.