Disclaimer

Algemene Voorwaarden

WKA Gegevens

Home Over ons Partners Duurzaamheid Hout & Architectuur 50 Minutes Projecten Contact
Home FSC

T: 078-6999621 | M: 06-13510158

Kantoor: Ohmweg 57H - 2952 BD - Alblasserdam
Werkplaats: Amperestraat 36 - 2952 AA -  Alblasserdam

E: info@aphoutconstructies.nl

T: 078-6999621 M: 06-13510158

APHout-brochure-web.pdf

Een huis van kamers als totaal pakket

Het ontwerp, vindt zijn oorsprong in de ontwikkeling van het ‘concepthouse prototype’ als samenwerking tussen de academische wereld en de partners uit de bouwpraktijk. Gezamenlijk ‘ het consortium’. Zij hebben gedurende 2 jaar een innovatief bouwconcept voor de Nederlandse woningmarkt ontwikkeld, naar aanleiding van energie, milieu en bouwtechnische vraagstukken. Hiermee werd letterlijk geanticipeerd op de wettelijke eis voor een EPC van 0,0 in 2020.


Hans Moor Architects heeft als deelnemer van het consortium 2 jaar lang het prototype mee helpen ontwikkelen. In Januari 2012 is het prototype gereedgekomen op de RDM campus op Heijplaat te Rotterdam. Het is een plug en play energieleverend appartement geworden. De vloeren en het dak worden kant en klaar op de bouwplaats afgeleverd. Daarnaast wordt ook gebruik gemaakt van prefab natte cel, waarin sanitaire voorzieningen, installaties en aansluitingen.


Het ontwerp dat voor dit project is ontwikkeld, wordt voor zover mogelijk een afgeleide van dit prototype. Om een paar voorbeelden te noemen: houtconstructie met een max. overspanning van 7,2 meter, aansluitingen tussen de constructie-onderdelen als plug and play (hergebruik mogelijk), vloerverwarming in houten syteemvloer, flexibele scheidingswanden met geintergreerde electraleidingen en de mogelijkheid van zonnepanelen.