Disclaimer

Algemene Voorwaarden

WKA Gegevens

Home Over ons Partners Duurzaamheid Hout & Architectuur 50 Minutes Projecten Contact
Home FSC

T: 078-6999621 | M: 06-13510158

Kantoor: Ohmweg 57H - 2952 BD - Alblasserdam
Werkplaats: Amperestraat 36 - 2952 AA -  Alblasserdam

E: info@aphoutconstructies.nl

T: 078-6999621 M: 06-13510158

APHout-brochure-web.pdf

<55 m2

Ondeelbaar

In bepaalde situaties stelt de wetgeving dat het te bouwen volume ondeelbaar moet zijn. Met andere woorden, behalve het toegelaten maximale oppervlakte

stelt de transportvraag ons voor een grotere uitdaging. Hoe kan je 55 m2 over de weg vervoeren, hoe kan je een maximale transportbreedte van vier meter

Uitbreiden ?


De Vouwwagen biedt ons de aanleiding. Hoe iets klein en compacts zich tot een volwaardige vakantie ruimte kan ontvouwen. De Camper ontwikkelt dit door, waarbij volledige delen naar buiten, schuiven bankstellen, eetruimtes badkamer of keukenblokken, buiten de toelaatbare transportbreedtes ontvouwen zich volledige ruimtes.


In de plattegrond blijft de kern steeds herkenbaar. Zo kan ook de Time Out surplus reeks zich ontwikkelen als een te transporteren kern met een breedte van 4 meter en een maximale lengte van 12 meter, waaraan nadien de nevenfuncties worden opgehagen.


Zo kan men ook onderzoeken welke functies tijdelijk zijn. Waarbij tenten zich uitvouwen rondom de woning en er zo meer mensen op 55 m2 kunnen logeren.


Klik hier voor de brochure


Projectontwerp : Jacques & André

in samen werking met Ap Houtconstructies


Jacques & André bundelt op meerdere terreinen twee werelden binnen één ontwerp-praktijk. Enerzijds versmelten architectuur en productontwerp tot één medium product-architectuur binnen het werk. Zo koppelt JA' een afgeronde studie Master Burgerlijk Ingenieur Architect aan de Universiteit Gent, met de negen jaar ervaring als Senior Designer en Hoofdarchitect bij het Rotterdamse Bureau Studio Makkink & Bey. Anderzijds denkt JA' praktisch, oplossend, maar zoekt steeds naar de vernieuwing in het antwoord op de vraag die door de opdrachtgever is gegeven. JA' weigert opportuun te zijn, want schoonheid en vernieuwing kan voor ieder budget en moet kunnen voor iedere portemonnee.


Foto’s